ZÁKON O ČISTOTĚ PIVA
V roce 1516 byl vypracován bavorský Reinheitsgebot („záruka čistoty“), aby zajistil produkci kvalitního piva. „Zákon o čistotě piva“ (německy Reinheitsgebot, Deutsche Reinheitsgebot nebo Bayerische Reinheitsgebot) znamená, že pivo obsahuje pouze chmel, slad, kvasinky a vodu.
1516
1516
ZÁKON O ČISTOTĚ PIVA
V roce 1516 byl vypracován bavorský Reinheitsgebot („záruka čistoty“), aby zajistil produkci kvalitního piva. „Zákon o čistotě piva“ (německy Reinheitsgebot, Deutsche Reinheitsgebot nebo Bayerische Reinheitsgebot) znamená, že pivo obsahuje pouze chmel, slad, kvasinky a vodu.
1857
POČÁTKY VAŘENÍ PIVA V BAYREUTHU
Hugo Bayerlein mladý 24 letý sládek vyučený v Mnichově se vrací do svého rodného města Bayreuth, aby zde uvařil na návrší Herzog světlý spodně kvašený ležák německého typu. Ten byl téhož roku zaregistrován pod ochranou známkou Original Landbier 1857.
1857
POČÁTKY VAŘENÍ PIVA V BAYREUTHU
Hugo Bayerlein mladý 24 letý sládek vyučený v Mnichově se vrací do svého rodného města Bayreuth, aby zde uvařil na návrší Herzog světlý spodně kvašený ležák německého typu. Ten byl téhož roku zaregistrován pod ochranou známkou Original Landbier 1857.
ZALOŽENÍ PIVOVARU
BAYREUTHER BIERBRAUEREI AG
Měštané Bayreuthu zakládají akciový pivovar ve kterém se dodnes vaří tradiční Bavorské pivo typické svou jedinečnou chutí světlého ležáku. Následně se rozšiřuje výroba i o polotmavé a tmavé ležáky charakteristické pro Horní Franky.
1872
1872
ZALOŽENÍ PIVOVARU
BAYREUTHER BIERBRAUEREI AG
Měštané Bayreuthu zakládají akciový pivovar ve kterém se dodnes vaří tradiční Bavorské pivo typické svou jedinečnou chutí světlého ležáku. Následně se rozšiřuje výroba i o polotmavé a tmavé ležáky charakteristické pro Horní Franky.
1887
ZALOŽENÍ PIVOVARU
BRAUEREI GEBR. MAISEL KG
Bratři Hans a Eberhart Maiselovi zákládají rodinný podnik a před branami Bayreuthu postavili na tehdejší dobu moderní parní pivovar.
1887
ZALOŽENÍ PIVOVARU
BRAUEREI GEBR. MAISEL KG
Bratři Hans a Eberhart Maiselovi zákládají rodinný podnik a před branami Bayreuthu postavili na tehdejší dobu moderní parní pivovar.
DRUHÁ GENERACE MAISEL
Fritz a Andreas Maiselovi přebírají pivovar ve 20 letech minulého století v období světové krize a řídí ho až do roku 1936.
1920
1920
DRUHÁ GENERACE MAISEL
Fritz a Andreas Maiselovi přebírají pivovar ve 20 letech minulého století v období světové krize a řídí ho až do roku 1936.
1955
VZNIK PŠENIČNÉHO KVASNICOVÉHO
MAISEL'S WEISSE
Oscar a Hanz jako třetí generace Maiselů zavádí nově výrobu světlého pšeničného kvasnicového piva Maisel's Weisse, jež nejprve neslo označení „šampusová pšenice“. Postupem času dosáhlo obrovské popularity a začalo určovat trend pro "Weissbier" v Německu. Z regionálního pivovaru bratří Maiselů se stal uznávaný specializovaný pivovar a pšeničné kvasnicové pivo Maisel's Weisse získává krok za krokem své příznivce i za hranicemi Německa.
1955
VZNIK PŠENIČNÉHO KVASNICOVÉHO
MAISEL'S WEISSE
Oscar a Hanz jako třetí generace Maiselů zavádí nově výrobu světlého pšeničného kvasnicového piva Maisel's Weisse, jež nejprve neslo označení „šampusová pšenice“. Postupem času dosáhlo obrovské popularity a začalo určovat trend pro "Weissbier" v Německu. Z regionálního pivovaru bratří Maiselů se stal uznávaný specializovaný pivovar a pšeničné kvasnicové pivo Maisel's Weisse získává krok za krokem své příznivce i za hranicemi Německa.
ČTVRTÁ GENERACE MAISEL
Jeff Maisel se ujímá řízení pivovaru a jeho záležitostí jako již čtvrtá generace. V duchu tradice svých předků tak činí s láskou k vyráběnému pivu a snahou o co nejkvalitnější zpracování výjimečných vstupních surovin.
2010
2010
ČTVRTÁ GENERACE MAISEL
Jeff Maisel se ujímá řízení pivovaru a jeho záležitostí jako již čtvrtá generace. V duchu tradice svých předků tak činí s láskou k vyráběnému pivu a snahou o co nejkvalitnější zpracování výjimečných vstupních surovin.
2015
PIVOVAR MAISEL & FRIENDS
V duchu nových trendů vaření piva vzniká v útrobách starého pivovaru zcela nový Craf Beer Pivovar, který se zaměřuje na vaření pivních speciálů.
2015
PIVOVAR MAISEL & FRIENDS
V duchu nových trendů vaření piva vzniká v útrobách starého pivovaru zcela nový Craf Beer Pivovar, který se zaměřuje na vaření pivních speciálů.
OTEVŘENÍ RESTAURACE LIEBESBIER
K oslavě výročí 500 let zákona o čistotě piva z roku 1516 vzniká pivovarská restaurace a "Biergarden". Na čepu můžete ochutnat jak piva ze všech tří pivovarů Maisel, tak i širokou škálu více jak 100 druhů a typů piv z celého světa.
2016
2016
OTEVŘENÍ RESTAURACE LIEBESBIER
K oslavě výročí 500 let zákona o čistotě piva z roku 1516 vzniká pivovarská restaurace a "Biergarden". Na čepu můžete ochutnat jak piva ze všech tří pivovarů Maisel, tak i širokou škálu více jak 100 druhů a typů piv z celého světa.
2022
LIEBESBIER URBAN ART HOTEL
V areálu pivovaru vznikl nový jedinečný projekt Liebesbier Urban Art Hotel. Zde se snoubí umění street umělců s vysoce kvalitním a moderním stylem hotelového ubytování. 50 street umělců z celého světa se podílelo na vytvoření zcela unikátního vzhledu exteriéru i interiéru tohoto hotelu. Přijeďte se podívat, užít si a zrelaxovat.
2022