O nás | Maisel's Weisse



ZÁKON O ČISTOTĚ PIVA

V roce 1516 byl vypracován bavorský Reinheitsgebot („záruka čistoty“), aby zajistil produkci kvalitního piva. „Zákon o čistotě piva“ (německy Reinheitsgebot, Deutsche Reinheitsgebot nebo Bayerische Reinheitsgebot) znamená, že pivo obsahuje pouze chmel, slad, kvasinky a vodu.

1516
1516

ZÁKON O ČISTOTĚ PIVA

V roce 1516 byl vypracován bavorský Reinheitsgebot („záruka čistoty“), aby zajistil produkci kvalitního piva. „Zákon o čistotě piva“ (německy Reinheitsgebot, Deutsche Reinheitsgebot nebo Bayerische Reinheitsgebot) znamená, že pivo obsahuje pouze chmel, slad, kvasinky a vodu.

1857

POČÁTKY VAŘENÍ PIVA V BAYREUTHU

Hugo Bayerlein mladý 24 letý sládek vyučený v Mnichově se vrací do svého rodného města Bayreuth, aby zde uvařil na návrší Herzog světlý spodně kvašený ležák německého typu. Ten byl téhož roku zaregistrován pod ochranou známkou Original Landbier 1857.

1857

POČÁTKY VAŘENÍ PIVA V BAYREUTHU

Hugo Bayerlein mladý 24 letý sládek vyučený v Mnichově se vrací do svého rodného města Bayreuth, aby zde uvařil na návrší Herzog světlý spodně kvašený ležák německého typu. Ten byl téhož roku zaregistrován pod ochranou známkou Original Landbier 1857.

ZALOŽENÍ PIVOVARU
BAYREUTHER BIERBRAUEREI AG

Měštané Bayreuthu zakládají akciový pivovar ve kterém se dodnes vaří tradiční Bavorské pivo typické svou jedinečnou chutí světlého ležáku. Následně se rozšiřuje výroba i o polotmavé a tmavé ležáky charakteristické pro Horní Franky.

1872
1872

ZALOŽENÍ PIVOVARU
BAYREUTHER BIERBRAUEREI AG

Měštané Bayreuthu zakládají akciový pivovar ve kterém se dodnes vaří tradiční Bavorské pivo typické svou jedinečnou chutí světlého ležáku. Následně se rozšiřuje výroba i o polotmavé a tmavé ležáky charakteristické pro Horní Franky.

1887

ZALOŽENÍ PIVOVARU
BRAUEREI GEBR. MAISEL KG

Bratři Hans a Eberhart Maiselovi zákládají rodinný podnik a před branami Bayreuthu postavili na tehdejší dobu moderní parní pivovar.

1887

ZALOŽENÍ PIVOVARU
BRAUEREI GEBR. MAISEL KG

Bratři Hans a Eberhart Maiselovi zákládají rodinný podnik a před branami Bayreuthu postavili na tehdejší dobu moderní parní pivovar.

DRUHÁ GENERACE MAISEL

Fritz a Andreas Maiselovi přebírají pivovar ve 20 letech minulého století v období světové krize a řídí ho až do roku 1936.

1920
1920

DRUHÁ GENERACE MAISEL

Fritz a Andreas Maiselovi přebírají pivovar ve 20 letech minulého století v období světové krize a řídí ho až do roku 1936.

1955

VZNIK PŠENIČNÉHO KVASNICOVÉHO
MAISEL'S WEISSE

Oscar a Hanz jako třetí generace Maiselů zavádí nově výrobu světlého pšeničného kvasnicového piva Maisel's Weisse, jež nejprve neslo označení „šampusová pšenice“. Postupem času dosáhlo obrovské popularity a začalo určovat trend pro "Weissbier" v Německu. Z regionálního pivovaru bratří Maiselů se stal uznávaný specializovaný pivovar a pšeničné kvasnicové pivo Maisel's Weisse získává krok za krokem své příznivce i za hranicemi Německa.

1955

VZNIK PŠENIČNÉHO KVASNICOVÉHO
MAISEL'S WEISSE

Oscar a Hanz jako třetí generace Maiselů zavádí nově výrobu světlého pšeničného kvasnicového piva Maisel's Weisse, jež nejprve neslo označení „šampusová pšenice“. Postupem času dosáhlo obrovské popularity a začalo určovat trend pro "Weissbier" v Německu. Z regionálního pivovaru bratří Maiselů se stal uznávaný specializovaný pivovar a pšeničné kvasnicové pivo Maisel's Weisse získává krok za krokem své příznivce i za hranicemi Německa.

ČTVRTÁ GENERACE MAISEL

Jeff Maisel se ujímá řízení pivovaru a jeho záležitostí jako již čtvrtá generace. V duchu tradice svých předků tak činí s láskou k vyráběnému pivu a snahou o co nejkvalitnější zpracování výjimečných vstupních surovin.

2010
2010

ČTVRTÁ GENERACE MAISEL

Jeff Maisel se ujímá řízení pivovaru a jeho záležitostí jako již čtvrtá generace. V duchu tradice svých předků tak činí s láskou k vyráběnému pivu a snahou o co nejkvalitnější zpracování výjimečných vstupních surovin.

2015

PIVOVAR MAISEL & FRIENDS

V duchu nových trendů vaření piva vzniká v útrobách starého pivovaru zcela nový Craf Beer Pivovar, který se zaměřuje na vaření pivních speciálů.

2015

PIVOVAR MAISEL & FRIENDS

V duchu nových trendů vaření piva vzniká v útrobách starého pivovaru zcela nový Craf Beer Pivovar, který se zaměřuje na vaření pivních speciálů.

OTEVŘENÍ RESTAURACE LIEBESBIER

K oslavě výročí 500 let zákona o čistotě piva z roku 1516 vzniká pivovarská restaurace a "Biergarden". Na čepu můžete ochutnat jak piva ze všech tří pivovarů Maisel, tak i širokou škálu více jak 100 druhů a typů piv z celého světa.



2016
2016

OTEVŘENÍ RESTAURACE LIEBESBIER

K oslavě výročí 500 let zákona o čistotě piva z roku 1516 vzniká pivovarská restaurace a "Biergarden". Na čepu můžete ochutnat jak piva ze všech tří pivovarů Maisel, tak i širokou škálu více jak 100 druhů a typů piv z celého světa.